25

Мисия Лондон

Роман

2001, Издателство Звездан, София

2004, Издателство Звездан, София

2007, Издателство Захарий Стоянов, София

Първоначално романът Мисия Лондон се посреща със смесени чувства от българските издатели, заради остро сатиричния му характер. Никое от утвърдените издателства, на които е предложен, не се наема да го публикува. Книгата обаче се радва на голям успех сред читателите и впоследствие е преиздадена няколко пъти.

“ Романът “Мисия Лондон”, според мен, е най-смешната книга в новата българска литератуара. Толкова смешна, че накрая на човек му се доплаква. ”

Георги Цанков, Вестник за жената

“ Това е един истински европейски комичен роман в добрите традиции на П.Г.Удхауз, Роалд Дал и Том Шарп. … Ситуациите са български, а хуморът, с който са описани, е тънък английски. Много силно е изкушението да се каже, че по самоирония и жилеща сатира  Алек Попов се нарежда до класика и негов съименник Алеко Константинов.”

Христо Кьосев, в. 24 Часа

“…на пазара е една книга, която лично за мен е доживяното отмъщение за всички унижения, търпяни от български граждани при съприкосновението им с българските дипломатически мисии по света. … Горещо ви препоръчвам тази книга – горчивият смях е единствената ни защита в този момент.”

Любен Дилов-син, в. Сега

“…книгата на Попов надхвърля рамките на една банална фотография на нравите и независимо от своя сатиричен характер ни дава едно ново усещане за българското присъствие в европейския свят днес.”

Стефан Продев,  в. Сега

5600 Total Views 2 Views Today